ca 1 kg killingsadel/ stek/bogstek
25 g smält smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 l buljong
Sås
buljongen från killingsköttet
3 dl vispgrädde
1-2 msk maizenaredning
soja
vitpeppar
Gör så här
Smält smöret och pensla köttet, salta och peppra. Stek i ugnen i en stekgryta utan lock 225 grader i 20 minuter.
Ta ut grytan och häll i buljongen och sätt på lock på grytan.
Sänkt temperaturen till 100 grader låt stå i ugnen i ca 4- 5 timmar.
Häll av och spara skyn som ska vara till såsen. Låt därefter köttet vila under lock i ca 30 minuter.
Koka ner skyn tills ungefär häften är kvar. Tillsätt grädde, låt koka på svag värme några minuter. Smaka av med vitpeppar, salt och soja. Tillsätt maizenaredning och låt såsen koka upp till lagom konsistens.
Servera med hasselbackspotatis, sås, gelé och en grönsallad!