- 1 kg revben av killing
- 1 lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 chilifrukt
- 2 lagerblad
- 1 buljongtärning
BBQ-SÅS
- 2 dl tomatpuré
- 3 msk vatten
- ½ dl olja
- ½ dl honung
- 1 färsk eller torkad chili
- 2 tsk ingefära eller färsk riven ingefära
- 2 klyftor pressad vitlök
- 2 krm salt
- 2 krm vitpeppar
- ½ dl ljus soja
- 3 droppar rökessens liquid smoke
- Färsk oregano
Gör så här
Dela löken i klyftor, finfördela chilin och vitlöken.
Lägg revbenen, lökklyftorna, chilin, vitlöken, lagerblad och en buljongtärning i en stor gryta och fyll på med vatten så det täcker köttet.
Koka på låg värme i 1 ½ timme.
Låt köttet svala i grytan.
Blanda BBQ-såsen
Lägg revbensspjällen i en ugnsfast form och pensla köttet med BBQ-såsen och strö över färsk oregano.
Griljera revbenen i ugnen på 225° c i 15 minuter.
Servera gärna tillsammans med coleslaw och en grönsallad!