Killingkotletter är ganska fasta i sig och blir otroligt möra och goda när de marineras med en marinad med naturell yoghurt. Låt kotletterna ligga i marinaden 1-2 dygn. Här är två förslag på kryddningar. Självklart är det bara att byta ut kryddor till det du gillar.
Gott att steka eller att grilla.
- ca 1 kg kotletter av killing
- smör till stekning
Marinad 1
- 2 dl naturell yoghurt
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 krm svartpepper
- 1 msk spiskummin
- 1 msk sambal oelek
- 1 tsk salt
Marinad 2
- 2 dl naturell yoghurt
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 msk garam masala
- 1 tsk salt
Gör så här
Blanda ingredienserna till marinaden och lägg kotletterna tillsammans i en plastpåse. Låt ligga i kylskåp 1-2 dygn.
Hetta upp smör i stekpannan och stek kotletterna på medelhög värme så de får en fin stekyta på båda sidorna. Sänk värmen och låt dem steka ytterligare 5-10 minuter, beroende på välstekta du vill ha dem.
alt
Grilla kotletterna på medelhög värme så de for en fin grillyta. Sänk sedan värmen och låt dem ligga ytterligare 5-10 minuter.