Denna vecka finns det färskt killingkött !
Killingkött är ett fantastisk gott kött. Det är ett magert kött som blir som allra godast när det tillagas på låg temperatur under lång tid. Långkok, grytor, pulled goat, tjälknöl eller i sous vide. Recept killing
Alla killingarna födda på vår gård. Killingarna har betat sly och gräs hela betessäsongen på våra naturbeten. Vi har få djur som lever i mindre flockar. Killingarna slakats vid ca 6-8 månaders ålder. Vi kör djuren själva med egen djurtransport till ett mindre slakteri, De Vilda i Järna.
Killingkött -från djur som är 6-8 månader
Färska detaljer bäst-före 2024-10-25
Håller sen i frysen minst ett år.
Sadel 0,94 – 1,25 kg 445: -/kg
Stek m ben 1,11 – 1,55 kg 425: -/kg
Kotletter 0,76 – 0,86 kg 395: -/kg
Hals, skivad 1,0 – 1,23 kg 185: -/kg
Färs ca 1 kg 265: -/kg
Killingkasse
700:-
ca 2,3 kg
· Stek m ben ca 1,3 kg
· 1 kg Färs
· Recept på killing
Killingkött och Nöttkött i samma kasse
1250:-
4 kg
· Killingstek m ben, färskt
· 1 kg killingfärs, färsk
· Entrecote (nöt), fryst
· 1 kg nötfärs, fryst
· Recept på killing
Det finns det även några frysta detaljer
Killingkött
Sadel 0,96kg 445: -/kg SLUT
Stek m ben 0,86 kg 425: -/kg SLUT
Spjäll 0,97 kg 245: -/kg
Kotletter 0,73 o 0,94 kg 395: -/kg SLUT
Hals, skivad 1,1kg 185: -/kg
Lägg ca 5 kg 145: -/kg
Färs ca 0,5 kg 265: -/kg
Vi har inga öppettider, så hör av dig om du vill handla av oss. Vi försöker komma till Reko-utlämningen i Nykvarn på onsdagar udda veckor. Gå gärna med i gruppen Reko Nykvarn
Skicka mail till maria@herrviksgard.se alternativt fyll i formuläret nedan.