1 kg kräftor
2 l vatten
5 dl öl
¾ dl salt
1 rejäl msk honung
10 dillkonor med stjälkar
2 l vatten
5 dl öl
¾ dl salt
1 rejäl msk honung
10 dillkonor med stjälkar
- Skölj kräftorna i kallt vatten och kontrollera att alla kräftor lever.
- Koka upp vatten i en rymlig kastrull. När vattnet kokar häftigt, lägg i kräftorna en och en med huvudet före. Se till att vattnet kokar hela tiden. När alla kräftorna är i kastrullen och vattnet kokat upp igen, koka i 2 minuter. Häll av kräftorna i ett durkslag.
- Koka upp vatten med öl, salt, honung och dillkronor. När lagen kokat upp, häll i kräftorna. Koka kräftorna i lagen i 8 minuter(se till att det kokar hela tiden).
- Ställ kastrullen i kallt vattenbad så kräftorna kyls ner snabbt.
- Låt kräftorna dra i lagen några timmar eller gärna till nästa dag.
- Kräftorna kan frysas i sitt spad, spadet skall då täcka alla kräftorna.